Blogg & Nyheter

July 6, 2020

Yogalärare

Juli är här och det är nu dags för mig att ta lite semester. Det var fint att avsluta terminen med en sommarretreat i studion men nu blir det också skönt och välbehövligt med en paus från undervisandet några veckor. Man tröttnar lätt på sin egen röst 😊

Jag hoppas att ni alla har det bra och att sommaren bjuder på lite återhämtning och roligheter efter denna utmanande vår. För egen del har jag inga direkta planer men det är precis så jag tycker att det ska vara. Att som igår kväll, när jag springer på en barndomsvän på Ica som jag inte sett på flera år, kunna svara ja på att ses på en fika idag. Tom kalender är frihet för mig och den lyckas ändå alltid fyllas med roliga saker eller sköna pauser med att ”bara ”vara.

Jag älskar att resa men just nu känns det bra att vara hemma. Barcelona är min favoritplats men då jag inte kan åka till Barcelona just nu så får Barcelona komma till mig 😉 Det blir så mycket roligare att skriva när regnet öser ner utanför om man kan fixa lite Barcelona feeli...

February 3, 2020

Februari är här och ljuset börjar bli mer påtagligt. Me like!!

Igår hade jag en skön söndag med både promenad i solskenet, hejarklack när yngsta dottern spelade match, fick till två meditation stunder och åt god söndagsmiddag med familjen. En riktig återhämtningsdag 

Ni som läser mina nyhetsbrev och inlägg har säkert lagt märke till att jag ofta skriver om återhämtning och jag pratar även mycket om det på mina klasser. Det gör jag just för att jag möter så många som har svårt att få till det i vardagen. Det är min främsta prioritet i min egna praktisering för att hålla mig balanserad och även något som jag alltid prioriterar i mina klasser. För faktum är att det är väldigt många idag som lider brist på återhämtning. 

Stress och utmattning är ett växande problem i vårt samhälle idag i takt med att vi återhämtar oss allt sämre. Förmågan att vända fokus inåt är för många som bortblåst och då tappar vi även möjligheten att känna igen de varningssignaler som kroppen ständigt ger oss när något...

November 21, 2019

Yogalärare

I september startade renoveringen av nya studion Olismo Yoga på Bomgatan 7 i Göteborg. En dröm som funnits länge och som nu blivit verklighet. En månad med intensivt renoverade och nu äntligen en färdig studio!

Klasserna är igång och studion är redan full av härlig energi. Om du inte redan hittat hit är du varmt välkommen framöver. Närmsta hållplats är Almedal. Spårvagn 4 samt 2 går hit eller ta en promenad (10 minuter från Korsvägen).

Schemat för tillfället:

Måndagar 17.30-19.30 Restorative yoga (varannan vecka)

Onsdagar 16.00-17.30 Flow & restore

Onsdagar 18.00-19.30 Yin & restore 

Torsdagar 17.00-20.00 Fördjupningsutbildning "Deepen your practice" (varanna vecka)

Fredagar 10.00-11.30 Yin & restore

Fredagar 12.00-13.00 Meditation

Utöver original schemat erbjuds helgevent samt weekends i studion ett par gånger per år. 

Hoppas vi ses!

October 8, 2018

Sankalpa är en intention, ett löfte om att stödja våran högsta sanning, den väg vi är menade att gå för att nå en djupare mening med livet samt en vägledning i våra val. Traditionella nyårslöften bestämmer vi ofta genom vårt medvetna och genom vårt ego. Vi baserar ofta valen på det vi tror vi behöver förändra istället för att verkligen lyssna på den inre rösten. När vi gör en praktisering med Sankalpa ger vi oss däremot möjligheten att lyssna på vad som kommer från vårt undermedvetna och på så sätt blir Sankalpan mer sann för våra inre önskningar. En hjälp att rikta vår energi för att nå våra högre mål i livet.

Vi kommer under denna klass göra förberedande asanas (positioner) för att lätta på spänningar i muskler, leder och kring andningen så att stress inte påverkar meditationen. Du kommer sedan ledas genom en meditation med syftet att söka din Sanklapa 2/1 och sedan tar du med dig Sankaplan hem, reflekterar och mediterar på den ytterligare några dagar, därefter träffas vi igen för a...

December 19, 2017

Välkommen till denna workshop fre 9/2 där Anna och Helén med hjälp av yoga och ayurveda hjälper dig att finna bättre balans. Du kommer under kvällen bjudas på en föreläsning där Helén reder ut begreppen kring ayurvedans olika doshor, Vata, Pitta och Kapha samt hur dom ter sig i balans och obalans. 

Du kommer få göra en självtest, prova olika teér samt får du med dig vardagstips som du enkelt kan börja använda hemma.

Anna leder dig igenom en lång och härlig restorativ yogaklass som anpassas enligt ayurvedans lära. Redan här kan du anamma dina nya kunskaper för att skapa bästa balans för dig. 

Var: Ortopedmedicinska institutet, Erik Dahlbergsgatan 14

När: Fre 9/2

Tid: 17.00-20.00

För vem: Alla kan delta oavsett tidigare yogavana

Investering: 575:- 

Helén Jansson är utbildad yogalärare via Ishta yoga (RYT 500) och diplomerad ayurvedarådgivare. Hon har även en gedigen bakgrund inom strategi och kommunikation.

Anna Wikström är utbildad yogalärare via Ishta yoga (RY...

December 1, 2017


Sankalpa är en intention, ett löfte om att stödja våran högsta sanning, den väg vi är menade att gå för att nå en djupare mening med livet samt en vägledning i våra val. Traditionella nyårslöften bestämmer vi ofta genom vårt medvetna och genom vårt ego. Vi baserar ofta valen på det vi tror vi behöver förändra istället för att verkligen lyssna på den inre rösten. När vi gör en praktisering med Sankalpa ger vi oss däremot möjligheten att lyssna på vad som kommer från vårt undermedvetna och på så sätt blir Sankalpan mer sann för våra inre önskningar. En hjälp att rikta vår energi för att nå våra högre mål i livet.

Vi kommer under denna klass göra förberedande asanas (positioner) för att lätta på spänningar i muskler, leder och kring andningen så att stress inte påverkar meditationen. Du kommer sedan ledas genom en meditation med syftet att söka din Sanklapa 3/1 och sedan tar du med dig din Sankapla hem, reflekterar och mediterar på den ytterligare några dagar, därefter träffas vi igen f...

November 8, 2017

Yogalärare

Upplever du ofta att din hjärna går på högvarv och att kroppen har svårt att vara still? Att tänka är helt naturligt. Däremot kan det ibland snurra på lite för fort och då kan det vara skönt att veta hur man kan göra för att lugna ner tankeverksamheten samt stilla kroppen.


Typ av yogaform, yogapositioner, andning och meditation är alla verktyg till närvaro och kroppskännedom. Hur vi utför vår yoga spelar stor roll på resultatet vi får.
Denna dag kommer vi titta lite närmre på hur vi med dessa tekniker kan finna lite mera stillhet och ro för att uppnå Sattva-balans som är yogans mål. DINA behov samt årstiden spelar stor roll för hur du bör planera din praktisering för att den ska vara balanserande. 


December är enligt ayurvedisk filosofi Vata tid. Detta innebär att det lätt kan bli ett överskott av Vata egenskaper som visar sig i kropp och sinne och som du behöver ta hänsyn till i din praktisering.


En vataobalans kan kännetecknas med symptom som rastlöshet, svårt att landa efter en dag,...

October 17, 2017

Välkommen till mattan för att runda av veckan med en skön yogaklass. Vi börjar med att flöda igenom kroppen för att släppa på veckans spänningar och vi avrundar med en skön restorativ sekvens där kropp och sinne får vila för att landa och hämta energi inför kvällen och helgen. En Yummy Friday helt enkelt! 

Givetvis bjuds du på en skön grön drink efter klassen!

Klassen är öppen för alla oavsett yogavana.

När: Fredagen den 3/11

Tid: 16.30-18.30

Var: Ortopedmedicinska Institutet, Erik Dahlbergsgatan 14

Investering: 350:-

August 18, 2017

Yogalärare

        "From Darkness to Delight"

Most of us practise yoga in order to feel less stressed out in our lives. But sometimes taking yoga too seriously can have the opposite effect!

Luckily, Anna and Michael are joining forces for a lighthearted exploration of how bringing a sense of play into yoga can help bring more lightness into life. We will begin this special workshop with a talk about the psychology and physiology of trying too hard, and discuss a set of methods which can help us approach our yoga practice in a more cheerful way.

We will then put these tools to use in a well-rounded movement sequence, an uplifting meditation, and a regenerating relaxation. After a little fika, you'll have the opportunity to use the light you've found within yourself as a way of illuminating and easing the burden of a specific issue that may be weighing you down unnecessarily.

There will also be time for questions and discussion. Bring a notebook and a pen, and be ready to play! 

Michael...

June 26, 2017

Yogalärare

Äntligen är nya hemsidan klar :D Här kommer jag dela vad som är på gång, nya kurser, event m.m. Hoppas du gillar den! 

Observera att det även är ny adress www.olismo.org samt ny epost adress till mig anna@olismo.org

Sprid den gärna <3

Sol & ljus,

Anna

Please reload

Featured Posts

Välkommen oskrivna juli och semester...

July 6, 2020

1/10
Please reload

Archive
Please reload

Följ Olismo & Anna
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Olismo Yoga

Bomgatan 7

412 64 Göteborg

Tel: 0709-40 70 60

e-post: anna@olismo.org

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2017 by  Anna Wikström & Olismo AB