top of page

Kvinnocirkel
Yoga & hormonbalans

Återhämtande yoga & samtal kvinnor emellan 

Kvinnocirkel 
Yoga & hormonbalans

Är du kvinna och nyfiken på hur du kan stötta dig själv på bästa sätt för att må så bra som möjligt? Då är detta kursen för dig! 

Oavsett om du fortfarande menstruerar, om du inte haft någon cykel på många år, om du är i förklimakteriet, klimakteriet eller förbi klimakteriet så är du varmt välkommen!

 

Varför kursen riktar sig just till kvinnor är för att vårt hormonsystem fungerar lite annorlunda än vad mäns gör. Vi kommer prata om detta och hur vi kan hjälpa oss själva till bättre hormonell balans med hjälp av yoga, återhämtning, fysisk aktivitet och kost. 

Vi kommer i denna kurs ta hänsyn till månens olika faser och din cykel som kvinna och hur dessa påverkar oss i livet.

Har du PMS, mensvärk eller klimakteriebesvär? Som kvinna är det vanligt att uppleva olika typer av besvär när hormonerna svajar. Exempel på besvär som kan vara hormonrelaterade:

Du känner dig trött, har mindre ork, svängigt humör (låg, ledsen, arg), ångest, svårare för att hantera stress, du känner dig svullen, svårt att hålla vikten, huvudvärk/migrän, ömma bröst, svårt att sova med mera.

Genom att följa dessa cykler och anpassa din yogapraktik kan du påverka ditt välbefinnande till det bättre. Du kommer med tiden lära dig att förstå dig själv bättre, hur du bör planera ditt liv, din yogapraktik och annan träning för att balansera dig själv på bästa sätt. Förstå varför din kropp kanske inte alltid svarar som du vill och vad du kan göra för att hjälpa den.

 

Om vi vill ha en förändring när det gäller vår kvinnohälsa måste vi kvinnor börja prata mer om detta och dela med varandra. Du är inte ensam! 

Kursen är nu utökad med ett extra tillfälle och vi ses därför fem gånger. Vi träffas över en måncykel samt vid ett nytt tillfälle efter avslutad månfas för att dela erfarenheter och praktisera tillsammans. Vi kommer vid varje tillfälle göra en praktik för den aktuella fasen. Grunden i klasserna är yin yoga med inslag av restorative yoga, yoga nidra och andra tekniker som stödjer hormonbalans. Efter klassen pratar vi om upplägget samt upplevelsen av praktiken och delar egna erfarenheter med varandra.

Under kursens gång kommer du även få tips på egenvård och vad du kan göra för att stötta dig själv under aktuell fas. Du kommer få ett material att jobba med hemma mellan våra träffar samt en inspelad yoga nidra som du kan göra så ofta som du vill. Du uppmanas även att reflektera och skriva dagbok för att börja hitta din väg till hormonell balans. 

Kursen riktar sig till kvinnor i alla åldrar. 

Låter det intressant? Boka din plats redan idag! 

Endast nio platser och jag vet att vi är många som längtat efter ett sammanhang där detta viktiga ämne kan få lyftas.

Nu är det här!

Varmt välkomna!

/Anna

Kursstart
 

Ny kursstart meddelas inom kort

Kursen går under 5 veckor 

Investering 2500:- 

Lärare för kursen är Anna Wikström

Yogamattor och tillbehör finns att låna i studion eller ta med egen matta om du så önskar.

Yoga räknas som friskvård för dig som har friskvårdsbidrag.

BokaTid_Gron_MorkBakgrund_120px.png
bottom of page