top of page

Blogg & nyheter

Workshop "Hur skapar vi balans-Sattva?"


Upplever du ofta att din hjärna går på högvarv och att kroppen har svårt att vara still? Att tänka är helt naturligt. Däremot kan det ibland snurra på lite för fort och då kan det vara skönt att veta hur man kan göra för att lugna ner tankeverksamheten samt stilla kroppen.

Typ av yogaform, yogapositioner, andning och meditation är alla verktyg till närvaro och kroppskännedom. Hur vi utför vår yoga spelar stor roll på resultatet vi får. Denna dag kommer vi titta lite närmre på hur vi med dessa tekniker kan finna lite mera stillhet och ro för att uppnå Sattva-balans som är yogans mål. DINA behov samt årstiden spelar stor roll för hur du bör planera din praktisering för att den ska vara balanserande.

December är enligt ayurvedisk filosofi Vata tid. Detta innebär att det lätt kan bli ett överskott av Vata egenskaper som visar sig i kropp och sinne och som du behöver ta hänsyn till i din praktisering.

En vataobalans kan kännetecknas med symptom som rastlöshet, svårt att landa efter en dag, mycket tankesnurr, oro, sömnproblem, förstoppning, högt blodtryck, värk i leder, huvudvärk samt kronisk trötthet. Känner du igen dig och vill lära dig mer om hur du kan balansera detta är detta en workshop för dig. Efter denna dag kommer du ha en förståelse för hur olika yogaformer (som Hatha/Yin/Restorative) och olika positioner påverkar din kropp. Du kommer efter dagens slut ha med dig ett yogaprogram som är anpassat efter DINA behov och som även är balanserande under hela Vata perioden (höst och vinter). Dagen bjuder på mindful yoga vilket innebär att klassen vi gör är inkännande och lugn. Passar alla nivåer.

Dagens program:

10.00-11.30 Vata balanserande yogaklass

11.30-12.30 Hur vi planerar en balanserande klass

12.30-14.00 Vata balanserande lunch på ”Soup & The Kitchen” på Gibraltargatan 8

14.00-15.30 Klassplanering för DIN kropp

15.30-16.30 Frågestund samt lugn avslutande sekvens

Var: Ortopedmedicinska institutet, Erik Dahlbergsgatan 14

När: Lördagen 2/12

Tid: !0.00-16.30

Investering: 895:- inkl. lunch

Featured Posts
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Archive
Följ Olismo & Anna
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page