top of page
IMG-1237.jpg
50 timmar fördjupning
Restorative yoga

Utbildningen för dig som vill lära dig mer om Restorative yoga och dess fantastiska effekter. Du kommer få lära dig varför djup vila och återhämtning spelar en avgörande roll för din hälsa och för att kroppen ska fungera. Utbildningen riktar sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom Restorative yoga, återhämtning, stress och vila. Du kan gå utbildningen för egen del eller för att lära dig att undervisa restorativa klasser. 

Restorative yoga handlar om att sakta ner och välkomna stillheten, att minska på intryck, att stötta kroppen (med kuddar, filtar, tyngder, värme) så att den kan slappna av och att låta det få finnas utrymme för vila och att "bara vara". När vi skapar förutsättningar för djup vila och avslappning skickas signaler till kroppens nervsystem som talar om att det är tryggt och lugnt och återhämtningen tar fart.

För att förstå hur  denna praktik arbetar på djupet behöver du själv praktisera tekniken och uppleva effekten i din egen kropp. Utbildningen är uppdelad i två helgblock. Första helgen består av  en weekend retreat i Restorative yoga för att du som deltagare ska få känna effekten av flera dagars djup, sammanhängande vila. Vi kommer även titta på hur kroppens nervsystem fungerar, vad som sker vid stress och hur olika hormoner påverkar oss. Vi tar även upp vad som sker när vi vilar och varför det är så viktigt. Andra helgen går vi igenom positioner, hur man bygger upp dem och vilka tillbehör som behövs, deras effekt på kropp och nervsystem, hur man skapar klasser för olika syften och hur man undervisar en restorativ klass, mer praktik samt möjlighet att vägleda en annan deltagare om du vill. Du kan gå båda blocken även om du inte planerar att undervisa eller bara retreat helgen om du vill. 

Du kommer lära dig mer om följande...

  • Effekten av djup vila i din egen kropp

  • Vad händer när vi vilar?

  • Vad är Restorative yoga och för vem? 

  • Restorative yogans bakgrund & förebilder

  • Restorative yogans positioner. Vi tittar på hur vi kan anpassa positionerna efter individen, användandet av props och situationer då vi bör undvika/modifiera en position. 

  • Kroppens nervsytem, stress och hormoner

  • Pranayama (andningsträning) 

  • Sekvensering och hur vi planerar en klass med olika syften

  • Lärarrollen, röstens betydelse, beröring, musik, tystnad, tid & miljö

  • Massor av praktik & introspektion och ljuv vila…

Din lärare

Anna Wikström, yogalärare 500 Eryt, är huvudlärare i detta block. Anna har flertalet utbildningar i bagaget inom Restorative yoga och hon har lång erfarenhet av både egen praktik och undervisning. Hon lägger alltid stor vikt vid vila och återhämtning i alla sina klasser. 

Utbildningen går över två helger

Datum

1-3 november + 22-24 november 2024

Fre. 16.00-20.00

Lör. & sön 8.30-17.30 

Utbildningen hålls hos Olismo Yoga på Bomgatan 7 i Göteborg.

Retreat helgen hålls även den i studion men du sover på hemmaplan eller hotell.

Investering: 9500:- (inkl. 25% moms)

För dig som önskar erbjuds delbetalning 4750:- x2 

I mån av plats kan du som vill enbart boka retreat helgen 3-5 november. Kostnad 3500:- (inkl. 6% moms)

​​

Max antal deltagare är 12 stycken vilket innebär en intim liten grupp där alla får mycket utrymme och hjälp. 

Utöver de tillfällen vi ses tillkommer minst 10 timmar på egen hand i form av att läsa litteratur samt ett par hemuppgifter. För att erhålla certifiering krävs full närvaro samt att alla inlämningsuppgifter är godkända och inlämnade i tid. 

Om du finner detta intressant är du välkommen att höra av dig med intresseanmälan och frågor till anna@olismo.org

Observera: När du anmält dig är din anmälan bindande och kan därmed inte avbokas. Du tecknar dig för båda helgerna trots att betalningen kan delas upp.

bottom of page