top of page
IMG-0124.JPG

50 timmar fördjupning Yin yoga

Detta är utbildningen för dig som vill lära dig mer om yin yoga och dess fantastiska effekter. Utbildningen riktar sig både till dig som vill fördjupa dina kunskaper för egen del och till dig som vill undervisa klasser.

Yin yoga är en stillsam praktik. En kontrast till yang yoga. Stillsam behöver inte betyda lätt. Stillsamt kan vara utmanande men det vi övar på blir oftast lättare med tiden. Yin yoga är ett fantastiskt redskap där kropp och själ får utrymme och möjlighet att släppa på spänning. Utifrån din unika kropp anpassar du positionerna för att på bästa sätt kunna lätta på fysiska, emotionella och mentala spänningar. En hjälp att landa i kropp, andetag och närvaro. Effekterna är många, bland annat en ökad cirkulation, en välmående kropp, ökad närvaro och bättre kroppskännedom med mera. 

Vad kan man då förvänta sig av en 50 timmars utbildning i Yin Yoga? Svaret på det beror på vilka förkunskaper du har. Utbildningen syftar till att fördjupa din förståelse och din fysiska praktisering i yin yoga. Om du har en yogalärarutbildning i botten kommer du efter avslutad utbildning kunna lägga till yin yoga i din repertoar och om du önskar så småningom börja undervisa yin yoga klasser. Du som saknar yogalärarebakgrund kommer få med dig en fördjupad praktik och en ökad förståelse för hur du kan applicera yin yoga i ditt liv och skapa en egenpraktik anpassad efter dig och dina behov. Kanske du är yogi, massageterapeut, osteopat, personlig tränare eller har någon annan koppling till kroppen eller bara är intresserad av att lära dig mer? Om du på något sätt intresserar dig av hur kroppen och nervsystemet fungerar kommer du garanterat ha stor nytta av denna introspektiva praktik. 

Du kommer få lära dig mer om...

  • Grunden i yin yoga, dess filosofi & förhållningssätt

  • Yin yogans positioner. Vi tittar på hur vi kan anpassa positionerna efter individen, användandet av props och situationer då vi bör undvika en position. 

  • Yin yogans anatomi ur ett individperspektiv 

  • Fascialära teoretiskt & förkroppsligat 

  • Yin yoga, mindfulness, pranayama & meditation 

  • Yin yoga kopplat till meridianer, qi och de fem elementen

  • Sekvensering i yin yoga, hur vi planerar en klass med olika syften

  • Lärarrollen, röstens betydelse, beröring, musik, tystnad, tid & miljö

  • Massor av praktik & introspektion…

Dina lärare

Lärare på utbildningen är Anna Wikström, yogalärare Eryt 500 samt gästlärare.

Anna har över 300 timmars vidareutbildning inom yin yoga och har praktiserat yin för lärare som Bernie Clark, Diana Batts, Magdalena Mecweld, Ulrica Norberg och Victoria Åkerström. Hon har undervisat yin yoga i tio år och har de senaste åren även skapat fördjupningar och utbildningar inom området. Utöver yin yoga utbildningar har Anna flera hatha yoga utbildningar i bagaget samt restorative yoga, yoga nidra och meditation. Flertalet av dessa inom Ishta yoga. Här har hon praktiserat för lärare som Katrina Repka, Michael Bartelle, Alan Finger, Sarah Finger, Ulrica Norberg, Hillevi Borga, Mona Anand med flera. 

Utbildningen går över två helger

Datum

6-8/10 + 20-22/10

Fre. 16.00-20.00

Lör. & sön. 8.30-17.30 

           

Utbildningen hålls på Olismo Yoga, Bomgatan 7, Göteborg

Investering: 9500:- (inklusive 25% moms) 

För dig som önskar erbjuds delbetalning 4750:- x2 

Max antal deltagare är 12 stycken vilket innebär en intim liten grupp där alla får mycket utrymme och hjälp. 

Utöver de tillfällen vi ses tillkommer minst 10 timmar på egen hand i form av att läsa litteratur samt ett par hemuppgifter. För att erhålla certifiering krävs full närvaro samt att alla inlämningsuppgifter är godkända och inlämnade i tid. 

För anmälan mejla anna@olismo.org    

Observera: När du anmält dig är din anmälan bindande och kan därmed inte avbokas. Du tecknar dig för båda helgerna trots att betalningen kan delas upp.

bottom of page