top of page
Turkost himmelhav.jpg

Teamet på Olismo Yoga

IMG-8669.PNG

Anna:

"För de allra flesta tror jag att första mötet med yoga handlar om ett möte där den fysiska delen haft störst vikt och där de så småningom lagt mer fokus på andetaget och den inre resan. För egen del så var det omvänt. Det var faktiskt meditationen som var min väg in i yogan. Jag fann ett utrymme för mig själv under denna stund som handlade om enkla mjuka rörelser sammankopplade med mitt andetag som fick mig att må bra. Därifrån utvecklades min praktisering och blev efterhand mer fysisk. 

När jag började med yoga tänkte jag inte så mycket på vilken typ av yoga jag utförde utan mer att det fick mig att må bra. För första gången i mitt liv hittade jag en aktivitet som jag längtade efter, som inte krävde någon uppoffring utan som endast var förknippad med välbehag. Jag blev kär i yoga. Kärleken växte sig starkare, det blev min passion och ett sätt att leva. Under många år var det endast det, en passion och en del av mig. När jag senare utbildade mig till hälsokonsulent fick jag rådet av min handledare att utbilda mig till instruktör inom något så att jag kunde hålla en fysisk aktivitet på exempelvis ett företag. Det enda jag kunde tänka mig att instruera i var yoga. Därav mitt val att gå en yogalärarutbildning och därefter har det bara fortsatt. Min första klass som endast hade fem deltagare växte sig snabbt större och jag fick möjligheten att erbjuda ytterligare en klass som även den blev fullbokad och så har det fortskridit. Det var aldrig en uträknad plan att arbeta med yoga, det bara blev så. 

Då klasserna ökade till antal kände jag ett starkt behov av att lära mig mer. Både för egen del och för mina elevers. Mina utbildningar har hela tiden gett mig ny förståelse, mer kunskap och framförallt en skjuts på min egen inre resa. Jag tror det är jätteviktigt att fortsätta lära och utforska livet ut. Vi är alltid elever och vi blir aldrig fullärda. Det är resan som är målet!"

Anna Wikström

Grundare Olismo Yoga

Yogalärare 500 ERYT

Olismo Yoga drivs av Anna Wikström. Anna startade företaget 2011 med en vision om hjälpa andra att hitta sin egen "rätta" väg till bättre välmående och hälsa genom att dela med sig av passionen till yogan, den egna inre resan och alla de fantastiska lärdomar hon fått av sina lärare genom åren. Under många år har hon väglett individer enskilt och i grupp både privat och ute på företag, anordnat retreats i Sverige och utomlands samt även erbjudit flertalet fördjupnings- och lärarutbildningar.

Anna startade sin yogapraktisering 2003 och hon har undervisat sedan 2012. Hon är certifierad yogalärare via ISHTA yoga samt certifierad via Yoga Alliance, ERYT 500. Innan hon fann ISHTA yoga har hon hunnit med flera andra utbildningar både inom yoga men även utbildningar som rör hälsoområdet på något sätt. De är alla en del i allt det hon lär ut idag. Hon arbetar med hälsoutveckling och personlig utveckling med individer och grupper genom yoga, utbildning och vägledning. Hon undervisar gruppklasser och pt-klienter i hatha yoga, yin yoga, restorative yoga, yoga nidra och meditation.

Anna älskar att undervisa och tycker det är en gåva att se människor växa när de kommer i kontakt med sig själva genom närvaroträning och genom att lyssna inåt. Hennes mål som lärare är att inspirera sina elever att verka i sitt rätta element.  Hon använder yoga, meditation och samtal som verktyg för att individen själv ska komma till insikt och öka sin självkännedom för att fatta beslut som leder individen i den riktning hon ämnar gå.

 

Unikt med Annas klasser är att hon lägger stor vikt vid nedvarvning och återhämtning då det är något vi nutidsmänniskor ofta lider stor brist på.

Annas klasser på schemat just nu: 

Tis 17.30-19.00 Flow & restore/meditation

Ons 16.00-17.30 Varannan vecka Yin varannan vecka Yang

Ons 18.00-19.30 Yin & restore

Tors 17.30-20.00 Kvinnocirkel Yoga & hormonbalans

Fre 10.00-11.30 Yin & restore/meditation

Lärararutbildning 18-20 augusti + 8-10 september

Yin yoga fördjupning 6-8 oktober +20-22 oktober

Restorative yoga fördjupning 3-5 november +24-26 november

För privat undervisning mejla för förslag på upplägg.

+46 709 40 70 60

  • Instagram
  • Facebook

Sofia Örnefors

Yogalärare 200 RYT

Sofia är certifierad yogalärare via Olismo Yoga Teacher Training samt registrerad via Yoga Alliance 200 RYT. Hon är även utbildad inom Yin yoga 50 timmar via Olismo Yoga. Utöver rollen som yogalärare arbetar Sofia även som personlig tränare och samtalsterapeut. 

Unikt med Sofias klasser är att hon väver in mental träning som en del av praktiken.

Sofias klasser på schemat just nu:

Mån 18.30-20.00 Yoga strength

Sofias klasser bokas via Sofias bokningssida på bokadirekt och där kan du även boka tid för samtalsterapi (sök på Garuda Holistisk Hälsa)

Läs mer om Sofia och hennes klasser på garudahalsa.se

+46 70 280 40 04

sofia.jpg

Sofia:

"Jag fastnade för yoga för femton år sedan då jag provade en klass på gymmet. Jag köpte en bok om yoga och fortsatte att träna hemma. Intresset för kroppen har alltid varit stort. Under några år fick yogan inte så mycket utrymme då jag arbetade mycket och så småningom bildade familj, men så kom suget tillbaka och det gav sig inte. Jag plockade upp yogan igen och studerade vidare. Då fick yogan ett större djup och betydelse. Jag läste mängder av olika böcker om yoga och funderade hur jag skulle ta detta vidare. Så kom Anna in i mitt liv och jag hittade det jag sökte. Jag anmälde mig till Olismos yogalärarutbildning och på den vägen är det.

Yogan gett mig helt nya utmaningar i min undervisning. Att få dela något som jag själv känner så starkt för är något helt annat än det jag gjort tidigare."

Lotta_edited.jpg
IMG-0730.jpg

Charlotta:

"Jag minns hur jag gick från en av mina första yogaklasser på Hagabadet helt fascinerad över att träning kunde vara så enkelt, tillåtande och kärleksfullt. Och i det också så svårt. Jag har alltid varit mycket hård mot mig själv, pressat mig lite till och lite mer – jag hade länge en bild av att det ska var slitsamt och gärna göra ont om man ska hålla kroppen i form. Med yogan började jag ana att detta inte var hela sanningen och genom åren har hälsa ur ett mer holistiskt perspektiv talat till mig och lett mig fram där jag är idag. Det finns alltid mer att lära och nya sätt att ”yoga” på – vilket också gör yogan utmanande och erbjuder ultimata verktyg för självutveckling.

Yogalärarutbildningen med Anna och hennes helhetssyn (Olismo – holistisk) på hälsa bekräftade yogans kraft och betydelse. Att nu får dela med mig av det jag själv upplevt på mattan, och genom att implementera ett yogiskt förhållningssätt i mitt liv, känns helt plötsligt självklart och nödvändigt. Jag gillar kontrasterna mellan fysiska utmaningar och yogans verktyg för totala vila och återhämtning. Något som går att applicera i vardagen!"

Charlotta Johansson

Yogalärare 200 RYT

Charlotta har praktiserat olika former av yoga sedan 2001, och är certifierad yogalärare via Olismo Yoga Teacher training 200 timmar och Yin Yoga Teacher training 50 timmar. Hon är även certifierad via Yoga alliance 200 RYT. Hennes klasser har sin bas i klassisk Hatha yoga med inslag från både Yin- och Kundaliniyoga.
Till vardags arbetar Charlotta med forskare på Sahlgrenska universitetssjukhuset som studerar hur bland annat kost och livsstil påverkar vår hälsa och särskilt vad som orsakar ämnesomsättningsrelaterad sjukdom. Den yogiska filosofin innehåller många av de moment som västerländsk medicin rekommenderar i syfte att förebygga vår tids folksjukdomar som bland annat stress, typ 2-diabetes och hjärt-kärlsjukdom. Unikt för Charlottas klasser är att hon väver samman dessa kunskaper och ger tips för mental och fysisk hälsa både på och utanför yogamattan.

Charlottas klasser på schemat just nu:

Tis 19.30-21.00 Soft Hatha flow

charlotta@olismo.org

Följ Charlotta på instagram  https://www.instagram.com/by_stensdotter/

+46 70 818 96 13

    Yoga Practice
    bottom of page