top of page
IMG_2157.jpg

Retreat "Vilans kraft" Restorative yoga
1-3 november

Välkommen till en helg i vilans tecken. Tre dagar med fokus på återhämtning, vila och ny energi...

Helgen är för dig som vill ge dig själv en gåva i form av djup avslappning som garanterat kommer leda till ny livskraft och lust. Du kommer vägledas in i en djup vila där du tillåts mjukna in i dig själv. Kroppen bäddas in och du vilar länge på mjuk ullmatta. Bolster och kuddar, sandsäckar, filtar och ögonkuddar kommer användas i mängder. Allt för att göra din vila extra ljuvlig...

Den som önskar kommer även få hjälp av extra handpåläggning och massage med essentiella oljor för att lättare landa ner i återhämtningen.

Varmt välkommen till en helg i stillhetens tecken där du kommer få uppleva den magiska förvandlingen som sker i djup vila.

Önskar du ny kraft och energi?

Då är detta helgen för DIG!

Helgen i stort
 

Vi startar fredagen med en gemensam fika. Därefter inleder vi helgen med en lååång återhämtande klass för att hjälpa kropp och sinne att landa in i djup vila. Efter klassen lämnas utrymme för reflektion. Innan hemfärd får du med dig en massageolja som du kan använda innan läggdags. En skön abhyanga (egenmassage för att hjälpa kroppen till balans) kommer garanterat hjälpa dig in i en rofylld nattsömn. 

Lördagen bjuder på lugn morgontakt med reflektionsstund, lång yogaklass, fika och information om restorative yoga och vad som händer när vi vilar. Vi bryter för lunch (ingår ej).

Eftermiddagen bjuder på en genomgång om hur du på egen hand kan använda dig av denna ljuva praktik hemma, vilka tillbehör som kan vara bra att använda och hur du skapar en rutin. Därefter bjuds du på en gemensam fika följt av ytterligare en lååång återhämtande klass. Vi avslutar dagen i stillhet och med utrymme för reflektion.

Söndagen bjuder även den på lugn morgontakt med reflektionsstund, lång yogaklass, fika och genomgång om hur restorative yoga kan användas tillsammans med andra tekniker för att hjälpa kroppen till balans. Därefter bryter vi för lunch (ingår ej). Vi samlas i gemenskap kring ny reflektionsstund. Frågor och reflektioner kring helgens praktik lyfts och därefter avslutar vi med en ny lång återhämtande och ljuvlig vila... 

Helgen bjuder på 

  • 5 ljuvliga vilande yogapass 

  • Genomgång kring praktiken restorative yoga, dess bakgrund och effekter

  • Genomgång i hur du skapar en hempraktik och vilka tillbehör som kan användas

  • Reflektionsstunder, tystnad, gemenskap

  • Välkomstfika fredag

  • Fika lördag & söndag

Detta ingår inte:

Boende och lunch. Boende sker på hemmaplan eller eget bokat hotell. Lunch kan medtagas och ätas i studion alternativt tar du en härlig lunchpromenad i friska luften och äter lunch på någon av  de närliggande restaurangerna. 

 

 Restorative yoga

Restorative yoga handlar om att sakta ner och välkomna stillheten, att minska på intryck, att stötta kroppen (med kuddar, filtar, tyngder, värme) så att den kan slappna av och att låta det få finnas utrymme för vila och att "bara vara". När vi skapar förutsättningar för djup vila och avslappning skickas signaler till kroppens nervsystem som talar om att det är tryggt och lugnt och återhämtningen tar fart.

För att förstå hur  denna praktik arbetar på djupet behöver du själv praktisera tekniken och uppleva effekten i din egen kropp.

Denna retreathelg är en del av fördjupningen Restorative yoga Du kan välja att enbart anmäla dig till retreathelgen eller om du önskar så bokar du båda helgerna och går hela fördjupningen. 

Lärare

Anna Wikström, yogalärare 500 Eryt. 

Anna har flertalet utbildningar i bagaget inom Restorative yoga och hon har lång erfarenhet av både egen praktik och undervisning. Hon lägger alltid stor vikt vid vila och återhämtning i alla sina klasser. Anna driver yogastudion Olismo Yoga i Göteborg. Under många år har hon väglett individer enskilt och i grupp både privat och ute på företag, anordnat retreats i Sverige och utomlands samt även erbjudit flertalet fördjupnings- och lärarutbildningar.

Datum

1-3 november 2024

Fre. 16.00-20.00

Lör. & sön 8.30-17.30 

Retreaten hålls hos Olismo Yoga på Bomgatan 7 i Göteborg.

Du sover på hemmaplan eller hotell.

Investering: 3500:-​

Om du finner detta intressant är du välkommen att höra av dig med intresseanmälan och frågor till anna@olismo.org

Observera: När du anmält dig är din anmälan bindande och kan därmed inte avbokas. 

Max antal deltagare är 12 stycken vilket innebär en intim liten grupp.

bottom of page