top of page
IMG-0720.jpg

Vinterretreat med Anna Wikström "Energi & vintervila"
18-20 november hos Sju Sjöar

Följ med Anna på en återhämtande vinterretreat hos Sju Sjöar. En helg för påfyllnad av alla slag i magisk miljö vid skog och sjö. Endast en  timme från Göteborg hittar ni detta återhämtningsparadis. Sju Sjöar ligger i Öxnevalla, Marks kommun, och platsen andas verkligen stillhet, kreativ kraft och ny energi. Med naturen som närmsta granne spenderar vi helgen tillsammans med sköna yogaklasser, skogsbad och ljuvlig mat där alla delar ämnar skapa ny livskraft och lämna oss återhämtade och energifyllda. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi startar fredagen med ett skönt yogapass för att sedan äta en gemensam middag. Innan läggdags guidas du till djup återhämtning med en yoga nidra. Därefter erbjuds du att göra en abhyanga (egenmassage för att hjälpa kroppen till balans). Vi välkomnar tystnadens magiska kraft fram till lunch nästa dag.

Lördag förmiddag bjuder på lugn morgontakt med reflektionsstund, frukost, yogapass och så småningom lunch där tystnaden bryts för att övergå i en härlig gemenskap över en vällagad måltid. Eftermiddagen bjuder på egentid i naturen, bastuflotte och kallbad (för den som vill), föreläsning om hur vi skapar balans, nytt yogapass och så småningom en härlig middag i gemenskap med andra. Innan läggdags vaggas du till ro med en ny yoga nidra som tar dig in i den läkande tystnaden och en god natts sömn. 

Söndagen startar med reflektionsstund, härlig morgonklass och sedan samlas vi alla vid en härlig brunch för att bryta tystnaden och njuta av den goda maten och sällskapet. Därefter finns tid för skogsbad, gemenskap, reflektion, vila eller annat du vill bjuda in. Vi avrundar retreaten med en yoga nidra innan hemfärd för att på bästa sätt förankra stabilitet och ro som sedan får följa oss hem. 

Helgen bjuder på 

  • 7 yogapass i magisk yogasal

  • 1 föreläsning

  • Bastuflotte med kallbad (för den som vill)

  • Skogsbad, reflektionsstunder, tystnad, gemenskap

  • Välkomstmiddag fredag

  • Frukost, lunch, fika och middag lördag

  • Te, frukt & nötter, brunch söndag

 

Incheckning fredag från kl. 15.00 Du dyker upp när det passar. Första yogapasset startar kl. 17.00

Utcheckning söndag kl. 15.00 Sista yogapasset avslutas kl. 14.45

Yogapassen kommer vara en blandning av mjuka rörelsesekvenser (hatha), vilande yoga (restorative yoga), andningstekniker, yoga nidra (guidad djupavslappning) och meditation. 

Inga förkunskaper krävs och alternativ ges vid skada/begränsningar. 

 

IMG-0714.jpg
IMG-0716.jpg
IMG-0722.jpg

Helgen i stort

IMG-0718.jpg

Balans...

Inom ayurvedisk filosofi anser man att vi alla består av tre olika doshor (vata, pitta, kapha) som alla har olika egenskaper när de är i balans och obalans. Höst och tidig vinter är enligt ayurvedisk filosofi vatans årstid. Vataperioden kännetecknas av förändring och det är en tid då det ofta är kallt, torrt och blåsigt. Det innebär att vi under denna tid har lättare för att få en vataobalans. Även det liv som många av oss nutidsmänniskor lever med mycket fart, ständig uppkoppling och minimalt med tid för att "bara vara" ökar vatan. Detta innebär att många av oss ofta har för mycket vata. Vata i balans kan visa sig som kreativ, inspirerande, entusiastisk, flexibel, social, snabb till handling, konstnärlig och den som kommer med nya idéer. Kvaliteter som är fantastiska men som lätt kan påverkas om vi får för mycket vata. Då uppstår istället en obalans vilket yttrar sig som glömska, rädsla, ledvärk, kalla händer och fötter, sömnproblem, förstoppning, oro, rastlöshet, svårt att varva ner, att vara för mycket i huvudet, torr hud, huvudvärk, trötthet och ångest med mera. För att balansera vata kan du med fördel spendera tid i naturen, sakta ner och skapa rutiner som hjälper dig att hitta tillbaka till balans igen. Helgen kommer bjuda på verktyg som syftar till att balansera din vata.  Yoga, meditation, reflektion, egentid, tystnad, gemenskap, naturupplevelser, kallbad och bastu samt vällagad mat har alla en del i att föra dig mot ökad balans. Målet är att lämna helgen jordad och med ny energi!

Om Anna

Anna driver yogastudion Olismo Yoga i Göteborg. Under många år har hon väglett individer enskilt och i grupp både privat och ute på företag, anordnat retreats i Sverige och utomlands samt även erbjudit flertalet fördjupnings- och lärarutbildningar.

Anna startade sin yogapraktisering för snart 20 år sedan och hon  har undervisat i tio år. Hon är certifierad yogalärare via ISHTA yoga samt certifierad via Yoga Alliance, ERYT 500. Innan hon fann ISHTA yoga har hon hunnit med flera andra utbildningar både inom yoga men även utbildningar som rör hälsoområdet på något sätt. De är alla en del i allt det hon lär ut idag. Hon arbetar med hälsoutveckling och personlig utveckling med individer och grupper genom yoga, utbildning och vägledning. Hon undervisar gruppklasser och pt-klienter i hatha yoga, yin yoga, restorative yoga, yoga nidra och meditation.

Anna älskar att undervisa och tycker det är en gåva att se människor växa när de kommer i kontakt med sig själva genom närvaroträning och genom att lyssna inåt. Hennes mål som lärare är att inspirera sina elever att verka i sitt rätta element.  Hon använder yoga, meditation och samtal som verktyg för att individen själv ska komma till insikt och öka sin självkännedom för att fatta beslut som leder individen i den riktning hon ämnar gå. Unikt med Annas klasser är att hon lägger stor vikt vid nedvarvning och återhämtning.

Anmälan & bokningsvillkor

Investering retreat med alla aktiviteter, mat & övernattning (delat rum): 4900:- 

Early bird 4495:- vid bokning senast 15 september

Alla rum har dusch och toalett. Enkelrumstillägg 395:- i mån av plats

Boka din plats genom att mejla kontakt@sjusjoar.se  Tel +46 320 833 13 

För frågor gällande yogan mejla anna@olismo.org

Meddela eventuella matrestriktioner/allergier vid bokning. 

Denna retreat har begränsat antal platser.

1500:- betalas till Sju Sjöar i samband med bokning och säkrar din plats. Resterande summa betalas senast 30 dagar innan retreatet startar. Vid oförutsedda händelser då pandemi eller annat påverkar arrangörens möjlighet att genomföra retreaten betalas hela summan tillbaka alternativt flyttas retreaten fram då nytt datum kan erbjudas. 

Observera att anmälan är bindande. Vid förhinder kan du alltid ge bort/sälja din plats till någon annan. Meddela då vem som kommer i ditt ställe.

Varmt välkommen!

IMG-0103_edited.jpg
image_6487327 (4).JPG
bottom of page