top of page
Kvinnor som mediterar

50 timmar fördjupning Kvinna

Utbildningen för dig som vill lära dig mer om kvinnokroppen och hur vi som kvinnor kan stötta oss själva på bästa sätt för att må så bra som möjligt genom livets olika faser. Vi kommer göra olika yogaprogram och andra övningar som syftar till att stötta kvinnan under menscykelns, vid PMS, förklimakteriet, klimakteriet och postmenopaus (tiden efter klimakteriet). 

Kvinnans hormonsystem fungerar lite annorlunda än vad mannens gör. Genom att lära oss mer om hur vi fungerar och hur vi kan stötta våra hormoner kan vi därmed hjälpa till att balansera oss själva i den mån det går.

Yoga, återhämtning, fysisk aktivitet och kost är alla centrala delar som vi bör ta hänsyn till för att fungera och må så bra som vi kan. 

Det är många kvinnor som mår dåligt och som har stora besvär som kraftig PMS, mensvärk eller olika typer av klimakteriebesvär. Besvär som är kopplade till våra hormoner. 

Exempel på besvär som kan vara hormonrelaterade:

Du känner dig trött, har mindre ork, svängigt humör (låg, ledsen, arg), ångest, svårare för att hantera stress, svårt att fokusera, hjärndimma, du känner dig svullen, har svårt att hålla vikten, huvudvärk/migrän, ömma bröst, svårt att sova med mera.

Vi kommer även titta på bäckenets anatomi, hur det påverkas av exempelvis graviditet, menscykeln och klimakteriets olika faser. Vi kommer även prata om kvinnorelaterade besvär som urinläckage, framfall, smärta vid samlag och förlossningsskador med mera. Samt hur vi på egen hand kan arbeta för att läka dessa besvär och när det behövs extern hjälp utifrån.  

Vi kommer utöver detta även prata om månens olika faser och hur de kan påverka oss i livet. Månen har sedan urminnes tider fascinerat oss människor på olika sätt. Kan det vara så att vi kan dra nytta av att veta vilken del av månens fas vi befinner oss i för att känna oss mer i balans?

Allt detta och mycket mer kommer vi grotta ner oss i under denna fördjupning. 

Du kommer få tillgång till massor av tips på egenvård och vad du kan göra för att stötta dig själv under dina olika faser genom livet. 

Vi hoppas att du vill gå denna fördjupning först och främst för din egen skull. För att lära dig mer om dig och din kropp. Du som arbetar som yogalärare kommer även få med dig många fina verktyg där du kan erbjuda kurser riktade mot kvinnor och kvinnohälsa.

Om vi vill ha en förändring när det gäller vår kvinnohälsa måste vi kvinnor börja prata mer om detta och dela med varandra. Låt oss tillsammans skapa en förändring där kvinnan och kvinnans hälsa får större betydelse i vår värld!

Du kommer lära dig mer om följande

  • Kvinnokroppen & dess olika faser

  • Menscykelns olika faser

  • PMS & andra besvär

  • Klimakteriets olika faser

  • Månens olika faser

  • Hormonlära & nervsystem

  • Kvinnans bäcken, olika tillstånd och vad vi kan göra åt det

  • Tekniker som kan hjälpa att stödja kvinnan på olika sätt

  • Olika yogapass, meditationer, andningsövningar & tekniker för kvinnans olika tillstånd

  • Vila & återhämtning och dess effekt på nervsystem och hormoner

Dina lärare

Anna Wikström yogalärare med brinnande intresse för återhämtning och kvinnohälsa och Gry Merete Haakensveen yogalärare & fysioterapeut med specialkompetens inom anatomi & kvinnohälsa. 

Utbildningen går över två helger.

Mellan blocken kommer du få några hemuppgifter.
Datum

31 maj -2 juni + 23-25 augusti 2024

Fre. 16.00-20.00

Lör. & sön 8.30-17.30 

Investering: 13 500:- (inkl. 25% moms)

För dig som önskar erbjuds delbetalning 6750:- x2 

I priset ingår all undervisning, kursmanual samt mentorskap och vägledning.

​​

Vi är en intim liten grupp där alla får mycket utrymme och hjälp. 

Utbildningen hålls hos Olismo Yoga på Bomgatan 7 i Göteborg.

Du kan gå denna fördjupning helt för din egen skull utan några som helst krav på att lämna in några uppgifter. Du som vill certifiera dig och därmed erhålla diplom på 50 timmars fördjupning i kvinnohälsa behöver lämna in alla inlämningsuppgifter i tid samt delta på alla undervisningstimmar under båda helgerna.  

Om du finner detta intressant är du välkommen att höra av dig med intresseanmälan och frågor till anna@olismo.org

Observera: När du anmält dig är din anmälan bindande och kan därmed inte avbokas. Du tecknar dig för båda helgerna trots att betalningen kan delas upp.

bottom of page