Yin & restore

Yin yoga är en lugn yogaform till skillnad från den annars lite mer fysiska yogan. Under en Yin yoga klass håller vi alla positioner lite längre än vanligt. Vi låter musklerna slappna av och fokuset ligger på andetaget och att vara i stunden. Positionerna hålls under 3-5 minuter vilket ger en positiv effekt på vår bindväv och fascia, ökad cirkulation och stressreducering.

När vi utövar Yin yoga hjälper vi kroppen att slappna av med hjälp av andetaget. Vi går aldrig till några ytterlägen eller pressar oss ner i positionerna utan låter hela tiden andetaget leda oss samtidigt som vi har god alignment(hållning).

Yin yoga är för alla och framför allt för dig som känner dig stel i kroppen.

 

Oavsett om du är stel i höfter, baksida eller framsida lår eller kanske rygg och nacke är din akilleshäl så har Yin yogan något för dig. Klassen är väldigt meditativ vilket hjälper dig att bli bättre på att vara i nuet (mindfulnessträning). Vi avslutar klassen med restorativa positioner för att nå djupavslappning.

Alla övningar är enkla och går därför utmärkt att göra hemma. Det räcker också att göra någon enstaka övning om du inte vill köra ett långt pass. Faktum är att det är bättre att göra några få övningar ofta än ett långt pass mer sällan.

Jag som håller i klasserna heter Anna Wikström och är certifierad yogalärare via Yoga Alliance, ERYT500. Utbildning: ISHTA Yoga(500hr), Global Yoga(100 hr), Yin yoga (160hr), Restorative yoga samt meditationsutbildning och privatlektioner via Katrina Repka. 

 

Varmt välkomna till Olismo Yoga på Bomgatan 7

Vt-21

Ny kursstart: Tis 30 mars, ons 31 mars & fre 9 april

Tisdagar 17.00-18.30  Yin & restore 

Onsdagar 18.00-19.30 Yin & restore 

Fredagar 10.00-11.30  Yin in i meditation 

Tisdags & onsdags kurserna är på 11 tillfällen och fredags kursen är på 10 tillfällen

Investering: 2200:- för 11 ggr och 2000:- för 10 ggr

Drop in 250:- (i mån av plats) 

Online 200:- per tillfälle, går du fler klasser samma vecka online betalar du 100:- för klass 2, 3 osv. 

Yogamatta, bolster och andra tillbehör finns att låna eller ta med egen matta om du har. Vi praktiserar barfota och i mjuka kläder.

 

Ser fram emot att möta DIG på mattan!

Namasté,

Anna

E-RYT 500-AROUND-BLACK.jpg

"När jag började yoga för Anna för tre terminer sedan behövde jag be om alternativ till nästan alla positioner pga värk. Jag gick då i den lugna Restorativa yogaklassen.

 

Nu har jag börjat med Yin yoga då min ständiga värk minskat. Den bästa dagen på hela veckan är när jag går på Annas yogaklasser. Jag känner mig lugnare i hjärna och kropp. Helt fantastiskt! Jag kan varmt rekommendera denna duktiga och omtänksamma lärare."

Maria Fredriksson