Yin & restore

Yin yoga är en lugn yogaform till skillnad från den annars lite mer fysiska yogan. Under en Yin yoga klass håller vi alla positioner lite längre än vanligt. Vi låter musklerna slappna av och fokuset ligger på andetaget och att vara i stunden. Positionerna hålls under 3-5 minuter vilket ger en positiv effekt på vår bindväv och fascia, ökad cirkulation och stressreducering.

När vi utövar Yin yoga hjälper vi kroppen att slappna av med hjälp av andetaget. Vi går aldrig till några ytterlägen eller pressar oss ner i positionerna utan låter hela tiden andetaget leda oss samtidigt som vi har god alignment(hållning).

Yin yoga är för alla och framför allt för dig som känner dig stel i kroppen.

 

Oavsett om du är stel i höfter, baksida eller framsida lår eller kanske rygg och nacke är din akilleshäl så har Yin yogan något för dig. Klassen är väldigt meditativ vilket hjälper dig att bli bättre på att vara i nuet (mindfulnessträning). Vi avslutar klassen med restorativa positioner för att nå djupavslappning.

Alla övningar är enkla och går därför utmärkt att göra hemma. Det räcker också att göra någon enstaka övning om du inte vill köra ett långt pass. Faktum är att det är bättre att göra några få övningar ofta än ett långt pass mer sällan.

Jag som håller i klasserna heter Anna Wikström och är certifierad yogalärare via Yoga Alliance, ERYT500. Utbildning: ISHTA Yoga(500hr), Global Yoga(100 hr), Yin yoga (80h), Restorative yoga samt meditationsutbildning och privatlektioner via Katrina Repka. Grundare av ISHTA Yoga är Yogiraj Alan Finger och lärare under utbildningen är bl.a Alan Finger, Sarah Platt Finger, Ulrica Norberg, Katrina Repka, Michael Bartelle och Hillevi Borga.

 

Varmt välkomna till nya studion Olismo Yoga på Bomgatan 7

Ht-20

Ny kursstart: Tis 27 oktober, ons 28 oktober & fre 30 oktober

Tisdagar 17.00-18.30   

Onsdagar 18.00-19.30 

Fredagar 10.00-11.30 

Kurserna går under 8 veckor

Investering: 1600:- 

Drop in 250:- (i mån av plast)

 

Yogamatta, bolster och andra tillbehör finns att låna eller ta med egen matta om du har. Vi praktiserar barfota och i mjuka kläder.

 

Ser fram emot att möta DIG på mattan!

Namasté,

Anna

"När jag började yoga för Anna för tre terminer sedan behövde jag be om alternativ till nästan alla positioner pga värk. Jag gick då i den lugna Restorativa yogaklassen.

 

Nu har jag börjat med Yin yoga då min ständiga värk minskat. Den bästa dagen på hela veckan är när jag går på Annas yogaklasser. Jag känner mig lugnare i hjärna och kropp. Helt fantastiskt! Jag kan varmt rekommendera denna duktiga och omtänksamma lärare."

Maria Fredriksson

Olismo Yoga

Bomgatan 7

412 64 Göteborg

Tel: 0709-40 70 60

e-post: anna@olismo.org

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2017 by  Anna Wikström & Olismo AB