Weekend retreat med Restorative yoga & Mindfulness

Yoga weekend i Göteborg 27/11-29/11

Välkommen till en helg då vi djupdyker i restorative yoga och mindfulness. Helgen bjuder på den restorativa yogans vila och återhämtning för kropp och sinne, något som många av oss gör alldeles för sällan i dagens samhälle. Du kommer även få känna på hur mindfulnessträning kan hjälpa dig att vara mer här och nu. Hur ofta är du fullt närvarande i det du gör och i dina samtal? Under tre dagar kommer du få känna på effekterna som ges av närvaroträning, vila och återhämtning.

Under helgen kommer du få lära dig verktyg som du sedan kan applicera i din vardag. Verktyg som hur du skapar förutsättningar för den viktiga vilan och hur den kan se ut samt verktyg för hur du kan bli mer närvarande. När vi får tillräckligt med vila blir vi bättre på att hantera stress och de krav som livet ständigt bjuder på. När du tränar närvaroträning blir du bättre på att se livets mirakler och släppa taget om det du inte kan göra någonting åt. Du kommer troligen uppleva att du får ett rikare liv!

Restorative yoga är en yogaform som har till syfte att läka kroppen från trötthet, stress och sjukdom. Likaså passar den dig som vill förebygga stress eller ge din kropp en djup återhämtning och den är även ljuvlig för dig som är gravid. Kroppen stöttas upp av diverse props (bolster, klossar, filtar, ögonkuddar med mera) för att hitta in i de olika positionerna vilande. När vi placerar kroppen i dessa vilande positioner ger vi den förutsättningarna för att kunna läka sig själv.

Mindfulnessträning är en träningsform där du som utövare tränar på att vara medvetet närvarande. Träningen kan göras via olika tekniker så som kroppsscanning, andningsträning, rörelser och meditation men du kan också träna mindfulness i det mesta som du gör under en dag. Effekter av träningen är bland annat minskad stress och oro men också en ökad livskvalitet.

Under dessa dagar kommer vi prova restorative yoga, olika mindfulness tekniker samt gå igenom hur vi skapar en daglig vila. Det kommer finnas tid för samtal och reflektion.  

 

Min förhoppning är att du efter helgen fått med dig nyttiga verktyg som du kan fortsätta använda hemma samt att du fått uppleva hur fantastiskt det kan vara att vila och låta allt få vara en liten stund. 

Helgen startar fredag eftermiddag och avslutas söndag efermiddag. Det innebär tre dagar med klasser, teori, övningar och samtal.

​Inga förkunskaper krävs.

         Helgen i stort:

          Praktisering

 • Restorative yoga

 • Mindfulness träning

 • Pranayama (andningsträning)

 • Meditation

 • Stillhet

          Teori

 • Vad är Restorative yoga

 • Vad är mindfulness

 • Teknikgenomgång

 • Positiva effekter av träningen

 • Planera praktisering

När: 27-29 november

Var: Olismo Yoga, Bomgatan 7

Tid: Fre 17.00-20.00, lör 10.00-16.30, sön 10.00-15.30​

Investering: 2800:-

 

Vi bryter för lunch lördag & söndag. Lunch ingår ej.    ​

Te & frukt finns tillgängligt under hela helgen.

Begränsat antal platser

Observera att anmälan är bindande

BokaTid_Gron_MorkBakgrund_120px.png

Olismo Yoga

Bomgatan 7

412 64 Göteborg

Tel: 0709-40 70 60

e-post: anna@olismo.org

 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon

© 2017 by  Anna Wikström & Olismo AB