Ettårig fördjupningsutbildning i yoga

– Deepen your practice

93A54908-0A15-4974-AC4A-F6B9A04A7CD0.JPG

Detta är utbildningen för dig som vill fördjupa din egen yogapraktik och skapa större förståelse för yogans fantastiska verktyg och dess syfte samt lära känna dig själv på ett djupare plan. Ett år där du välkomnas att dyka djupare i tekniker, positioner, filosofi, anatomi och framför allt i personlig utveckling. Utbildningen syftar till att ge en gedigen grund och en djupare förståelse för din egen yogapraktik och hur du med hjälp av den kan utvecklas som människa. Det här är utbildningen för dig som har yogat ett tag och som vill lära och förstå mer. Kanske du även funderar över att hålla egna klasser framöver? Första steget till att bli en bra lärare är att först lära sig själv. Att förstå vikten av en egen praktisering och att äga sina tekniker är a och o innan du lär dem vidare. Detta år ligger fokus mestadels på DIN egen fördjupning. Utbildningen vänder sig till dig som vill fördjupa din egen praktik men den kommer även ge dig en väldigt god grund för att framöver lära yogan vidare till andra om det är något du är intresserad av. 

Du kommer bland annat lära dig hur du bäst planerar balanserande klasser utefter din kropps behov. Vi tar hänsyn till eventuella skador/begränsningar, dagsform, tid på dygnet och vilken årstid det är. Vilka positioner/tekniker du gör, hur länge och i vilken ordning spelar stor roll i vilken effekt du kommer få av din praktisering. Allt det här kommer vi utforska och prata om under detta år.

Varje tillfälle innehåller både teori och praktik. Vi kommer gå igenom kroppens olika behov, asanas, pranayama, meditation, ayurveda, stress & återhämtning, anatomi, filosofi, klassplanering och mycket mer…

Utbildningen sträcker sig över ett år för att ge dig utrymme att integrera dina nya kunskaper och utforska och ifrågasätta det du lärt dig samt se din egen utveckling. När vi lär oss nytt behöver vi också tid att smälta och därför har vi två veckor mellan varje kurstillfälle.

Vi träffas torsdagar varannan vecka under totalt 20 tillfällen, 9 gånger under höstterminen och 11 gånger under vårterminen. Utbildningen avslutas med en gemensam helgretreat. Du kommer få en kursmanual och det kommer även rekommenderas att du införskaffar ett par böcker som kurslitteratur. Under utbildningens gång kommer du få hemuppgifter samt rekommenderad läsning. All rekommenderad läsning och inlämning av hemuppgifter är frivilligt. För dig som önskar ett certifikat på att du gått 100 timmars fördjupning krävs full närvaro på alla tillfällen samt godkända hemuppgifter. Om du missar något tillfälle kan du om du vill boka privatklass (som bekostas av dig) med din lärare för att ta igen.

För dig som vill gå vidare efter avslutad utbildning finns möjlighet att gå steg 2, Share your teachings som tar dig mot en 200 timmars lärarutbildning som är registrerad via Yoga Alliance.

IMG-8669.PNG

Lärare under utbildningen: Anna Wikström samt assisterande lärare

Anna startade sin yogapraktisering för nitton år sedan och hon har undervisat i tio år. Hon har flertalet utbildningar i bagaget och är bland annat certifierad yogalärare via ISHTA yoga samt certifierad via Yoga Alliance, ERYT 500. Anna arbetar med hälsoutveckling och personlig utveckling med individer och grupper genom yoga, utbildning och vägledning. Hon undervisar gruppklasser och pt-klienter i hatha yoga, yin yoga, restorative yoga och meditation samt håller regelbundet workshops och retreats både i Sverige och utomlands. Då hon även är utbildad hälsokonsult, massör och kostrådgivare har hon stor kunskap om kroppen. Hon arbetar alltid utifrån ett helhetsperspektiv när hon vägleder klienter för att sträva efter balans. Stor vikt läggs vid återhämtning då det är en avgörande faktor till utveckling, kreativitet och välmående.

Hon uppdaterar sig ständigt genom att följa sin mentor Yogiraj Katrina Repka samt genom att gå nya utbildningar och workshops. Hon åker även själv på någon retreat varje år.

 

 

Upplägg

Kursstart höstterminen: 25 augusti 2022 (sista tillfället för terminen är 15 december och sedan startar vårterminen den 12 januari igen)

Tid: torsdagar 17.00-20.00 varannan vecka (något tillfälle kan komma att ändras)

Helgretreat: 9-11 juni 2023 (heldagar)

Plats: Olismo Yoga, Bomgatan 7 i Göteborg

 

Totalt får du en utbildning på 100 timmar varav 90 timmar är lärarledda (minimum 10 timmars egenstudier och hemuppgifter)

Vi tar endast in tolv elever på varje utbildning vilket innebär en intim liten grupp där alla får mycket utrymme och hjälp. 

 

Investering: 18 000: - inklusive helgretreat (priset inkluderar moms 6%)

För de som önskar erbjuds kvartalsbetalning 4500: - x4

 

I priset ingår all undervisning, helgretreat, kursmanual samt mentorskap och vägledning.

Om du är intresserad av kursstarten i augusti 2023 är du välkommen att höra av dig med intresseanmälan och frågor till anna@olismo.org

Observera: När du anmält dig är din anmälan bindande och kan därmed inte avbokas. Du tecknar dig för hela året trots att betalningen kan delas upp.

S01-YA-SCHOOL-RYS-200.png
E-RYT 500-AROUND-BLACK.jpg

Sagt av tidigare deltagare

 

"När vi började utbildning i höstas fick vi frågan om förväntningar med kursen. Om man jämför
utbildningen med en resa, såg jag fram emot själva resandet och kanske inte så mycket
slutdestinationen. Jag kom ihåg att jag tänkte att det var spännande att inte riktigt veta vart jag skulle
landa/hamna.
Kursen har varit en totalupplevelse. Med det menar jag att den engagerar alla mina sinnen, både
mentala och fysiska. Att lära sig på det teoretiska planet, att praktiskt testa, själv och i gruppen - att
se på hur de andra gör. Att lyssna på hur du Anna tänker och delar med dig av din praktisering,
lyssna och reflektera över hur de andra resonerar kring sin egen praktisering. Att på nära håll ta del
av och se hur yogan har hjälpt några i gruppen att hantera livet som omkullkastar en emellanåt. Att
vara i en grupp människor som är nyfikna, öppna och stöttande. Att få prata eller vara tyst, att
skratta, att dricka te, äta apelsinklyftor. Att blunda ibland och bara lyssna.
Och det är detta som är resandet. Jag vet fortfarande inte vad som är destinationen."

- Elisabet (har gått både steg 1 & 2)

 

"Utbildningen gav mig så mycket mer än jag hade förväntat mig, framförallt den personliga utvecklingen med att lära mig vem jag är och med det skapa mig lite mer lugn och harmoni. Gick på små rosa moln efter avslutningshelgen som om jag ska vara helt ärlig med var lite orolig inför. Tänkte att det skulle vara allt för mycket svår yoga och den där tystheten...

Sammanfattningsvis tack Anna för allt du har lärt mig och givit mig redskap till att fortsätta min resa."

- Pia (har gått steg 1)

"Inte trodde jag när jag började med  yoga en gång i tiden att jag skulle vilja fördjupa mig i detta ämne på detta sättet. Visst har jag förkovrat  mig lite grann genom åren men inte så här ingående.

Att jag har utvecklats i mig själv som person och hittat ett sätt att praktisera efter mina förutsättningar. 

Har med mig så mycket ny kunskap i ett ämne som har vuxit fram .

Att jag faktiskt kan om jag vill kunna lära ut detta till andra. 

Att ha fått träffa fina människor som delar detta med mig.

Att du, Anna, har varit en sådan bra lärare, med din värme och passion, haft viljan att dela detta med mig/oss. Många skratt och tårar har det varit på vägen, men vilken resa!...........(och den är inte slut än).

Namaste..."

- Suzanne (har gått både steg 1&2)